Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΚΑΓΚΟΥΡΑ VOL.1




Μεγάλη διατριβή στο θέμα και πολύ γέλιο αλλά και αλήθειες!
1. Ο καβουροκάγκουρας= αυτός που θέλει και ποθεί να γίνει καρνάβαλος αλλά δεν θέλει να διαθέσει και χρήμα  Η λύση είναι η χρησιμοποίηση “φτιάχτο μόνος σου” εφαρμογών όπως π.χ. αυτοκόλλητα μετατροπών και προσθετών, αφαίρεση καζανακίων από εξάτμιση κτλ….
2. Ο Xmas Tree aka πυγολαμπίδα = οπού με απαράμιλλη εναλλαγή φώτων κάνει αισθητή τη παρουσία του παντού . Για extreme καταστάσεις  το ενε πιτσιλιστήρι πρέπει να είναι κόκκινο και το άλλο μπλε…
3. Ο VanGogh = Ο οποίος προσθέτει μερικές πινελιές πάνω στο αυτοκίνητο όπως δίχρωμοι προφυλακτήρες κτλ…
4. Ο κρυφοκάγκουρας = Αυτός που από τη μια κράζει τα πολύ καγκουρεμένα αυτοκίνητα αλλά από την άλλη όχι μόνο κάνει μικροκαγκουριές αλλά κατά βάθος θα ήθελε να έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει καρναβάλι κι ας ντρέπεται να το παραδεχτεί.
5. O αεροπόρος – σιδερώστρα= αυτός που με την αεροτομή σου δίνει την αίσθηση ότι θα πετάξει αλλά ουσιαστικά η αεροτομή του παίζει το ρόλο πρεσσοσιδερώστρας

6. Ο Dee-Jay κάγκουρας = Έχει εγκαταστήσει στο αυτοκίνητο ηχοσύστημα (λέγε με ICE) ισχύος 3MW και όταν περνάει το καλοκαίρι έξω από παραλιακή καφετέρια ανεβάζει το Volume στο 50, για να τον ακούσουν και να γυρίσουν όλοι το κεφάλι. Λίγο παρακάτω το χαμηλώνει. Ενίοτε πάσχει και από μερική κώφωση. Το αυτοκίνητο δεν έχει πορτ-μπαγκάζ, αλλά ειδική κατασκευή (MDF ή πολυεστέρας βαμμένος στο χρώμα του αυτοκινήτου για να τοποθετηθούν ενισχυτές, sub κλπ).
7. Ο νικελοκάγκουρας = Εκτεταμένη χρήση νίκελ  σε ζάντες, πλαίσια φαναριών, τσιμούχες παραθύρων και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Το εσωτερικό συνδυάζεται άριστα με κρέμασμα στον καθρέπτη διαφόρων αντικειμένων: χαϊμαλιά  κομπολογοειδή, ζάρια, μαϊμούδες ή λοιπά είδη του ζωικού βασιλείου.
8. Ο Αλβανός Κάγκουρας = Έχει τεράστιο αυτοκόλλητο σκορπιό στο πίσω τζάμι ή σε άλλη περίοπτη θέση και φυσικά χειροποίητες μοντίφες με φτηνά υλικά πάνω σε χρέπια τα οποία συνήθως διαλύονται εν κινήση….
Απαραίτητο αξεσουάρ τα μπλε λεντάκια και φυσικά τα αυτοκόλλητα Gti, turbo, 16V….
9. Ο τυρέμπορας = Οδηγάει πάντα datsun pickup ή toyota hilux με μικρές ζάντες εμπρός και τεράστιες πίσω και πίσω στο παρμπρίζ γράφει μηνύματα του τύπου: O Μήτσος με το Τούρμπο.
10. Ο κοντράκιας = Ο κλασσικός κάγκουρας. Συχνάζει στο ΣΕΦ. Αγαπημένο του χόμπυ να μαρσάρει στα φανάρια και να τρώει τα λάστιχά του στις επιταχύνσεις. Του αρέσουν οι αγώνες Dragster ενώ δε χάνει τεύχος από νεανικά περιοδικά βελτιώσεων. Στο αυτοκίνητό του φαίνονται και οι υπόλοιποι τύποι.
11. Ο βλάχο κάγκουρας = Συνδυασμός προαναφερθέντων κατηγοριών 2,5 και 6. Συνήθως μεροκαματιάρης, ξοδεύει σταδιακά δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην βελτίωση αυτοκινήτου 30ετίας, νομίζοντας έτσι πως δημιουργεί κάτι το ξεχωριστό. Σε αυτό συντελεί φυσικά και ο φίλος του ο “βελτιωτής”, ο οποίος συνήθως πουλάει αέρα κοπανιστό, και ζει από κάτι τέτοιους αφελείς.
12. O καγκουρό-φατσας = Χαμηλωμένο αμάξωμα με κατεβασμένο παράθυρο, οργανάκια στη κολόνα που δείχνει μέχρι θερμοκρασία κλ@νι@ς, αυτοκόλλητο φωτιάς στη πόρτα  φραππεδιά πιασμένη εσωτερικά στη πόρτα  τσιγάρο στο στόμα  αμάνικο μπλουζάκι κυρίως με σκισμένα μανίκια με λογότυπο πίσω είτε “ Μονώσεις Ταρατσών” η μπορεί να είναι και ποιο ψαγμένος και να έχει κανένα λογότυπο “Superchips!”, στάνταρ μαυρισμένος τέρμα επειδή είναι πολύ μελαχρινός, γυαλί άθλιο κυρίως από μαύρο που το D&G να βγάζει μάτι (!) και αν μπορούσες να κοιτάξεις μέσα θα έβλεπες τη μπανάνα στη μέση  Το παρών φαινόμενο… συναντάται συνηθως σε ασημί αυτοκίνητο!
13. Ο άγιος-κάγκουρας = Εικόνες παντού μέσα στο αμάξι, στο καθρέφτη κρέμονται ματάκια και η εικόνα του Αγίου Χριστόφορου, εκκλησία FM να παίζει συνεχώς,αυτοκόλλητα του τύπου “Ο χριστός σώζει″ και ένα μπουκάλι αγιασμός στην ποτηροθήκη. Σε φανατισμένα είδη συναντάται κολλημένο τεράστιο αυτοκόλλητο που καλύπτει όλο το πίσω παρμπρίζ που αναγράφει″μην βλασφημείται τα θεία…σοβαρός κίνδυνος δυστυχήματος”
14. καγκουροπαράλυτος=χέρι κρεμασμένο έξω από το παράθυρο λες και είναι παράλυτο,συνήθως δασύτριχο με αλυσίδες και εντυπωσιακά ρολόγια που μόλις δουν μπανάνα αρχίζουν και κουνούν το χέρι από μόνα τους.
15. Ο καμακοκάγκουρας = απώτερος σκοπός του βάσει αυτών που πράττει με το αυτοκίνητο του είναι μπας και κάνει κανά κονέ με το αντίθετο φύλο είτε μέσα στην κίνηση, είτε σε κανένα φανάρι ή ακόμη και μέσα στην πλατεία του ΣΕΦ-Μπουρναζίου. Συνήθως ακούει sexy r & b, αλλά συναντώνται και είδη που ακούνε ερωτολαϊκά του 80-90 στη διαπασών (κούλα σ’αγαπάω μ’ακούς?, σ’αγαπάω μ’ακους?, ΛΕ-ΠΑ etc). Παλιότερα χαρακτηριστικό τους ήταν στο πίσω παρμπρίζ κολλημένη καρδούλα με βέλος στη μέση σχηματιζόμενη από κόκκινα και κίτρινα λαμπάκια. Το τέλειο Image για αυτούς είναι να προωθήσουν την εικόνα του χωρισμένου που ψάχνει μια νέα αγκαλιά έρωτα. Συνήθως στο πορτμπαγκάζ υπάρχει και mini bar για παν ενδεχόμενο. Συναντόμενα ήδη: καμακοκάγκουρας ο αμμώδης (απώτερος σκοπός η αποπλάνηση σε παραλία) και καμακοκάγκουρας ο βραχώδης (συχνάζει στο αττικό άλσος-Πεντέλη)
16. Ο black-van κάγκουρας=Διαθέτει βανάκι κατά προτίμηση μαύρο με γαργαλημένο μοτέρ, φιμέ τζάμια, νίκελ ζάντες, μπόντικιτ (πού τα βρίσκουν;!) και λάμπες νέον στο πάτωμα. Μπαίνει παντού με τις πόρτες (πισωκίνητο γαρ) και συμπεριφέρεται στο δρόμο λες και παίζει carmageddon τρομοκρατώντας τους πάντες καλά κρυμμένος μέσα στα φιμέ του τζάμια.
17. Ο καγκουρόσαυρος = Είδος κάγκουρα που έχει κάνει το αμάξι του (ο θεός να το κάνει  1 χιλιοστό πιο ψηλό από το οδόστρωμα και όταν πατάει φρένο ξύνει την άσφαλτο.
18. O μπινελικοκάγκουρας-λαμόγιο-Λούης = είδος κάγκουρα συχνά εμφανιζόμενο τις βραδυνές ώρες. Φανατικός οπαδός του huyndai accent-kia mia sia που νομίζει ότι οδηγεί υπεραυτοκίνητο επειδή έβαλε εξάτμιση στο ζαπατίνα. Συνηθως φοράει εφαρμοστό αμάνικο φανελάκι και ψάχνεται με το παραμικρό για τσαμπουκά ακόμη και αν του κορνάρεις επειδή πέρασε κανά stop. Ανυπομονεί να πατήσει ΆΜΕΣΑ κόρνα στον μπροστινό του όταν ανάψει πράσινο. Βγαίνει με το παραμικρό για ξύλο αγνοώντας κάθε άλλη πολιτισμένη μέθοδο μέχρι την στιγμή που θα βγει τυπάκι τύπου sado από άλλο αυτοκίνητο και γίνεται Λούης. (δεν χάνει επεισόδιο του κατς)
19. Κάγκουρας μετανάστης ή αποδημητικός = κάνει συνήθως την εμφάνισή του τους καλοκαιρινούς μήνες προερχόμενος κυρίως από βόρεια Ευρωπαϊκή χώρα…
20. O trendy κάγκουρας ή κυριλλεΚάγκουρας ή φλωροΚάγκουρας = Πουλάει μούρη με τα λεφτά του φραγκάτου μπαμπά ενώ ο ίδιος είναι απλά ένα τεμπελόσκυλο . Ξεκίνησε με golf γιατί ” είναι το πιο κυριλέ και αξιόπιστο μικρομεσαίο”,και τελικά έπεισε το μπαμπά και οδηγά ΤΤ,RX8 ή SLK.Δεν ξέρει πολλά από αυτοκίνητα αλλά έχει ύφος και τουπέ οδηγού αγώνων. Είναι μελαχρινός,με ροζ μπλούζες, αξύριστος και με γυαλιά μάσκα(βασικά όλοι οι οδηγοί ΤΤ έτσι είναι). Όνειρο του μια Μ3,την οποία φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να την οδηγήσει στα όρια γιατί δεν ξέρει θέλει απλά να είναι πρώτη μούρη έξω από τα μπουζουκτσίδικα. Το αμάξι του έχει κατάμαυρα φιμέ,για να φαίνεται κακώς. Συνηθως για να αποδείξει στην γκόμενα ότι ει ναι γρήγορος καταλήγει καρφωμένος σε τοίχο και το αμάξι του σε μάντρα,για να αγοραστεί τελικά από άλλον υποψήφιο κυριλεΚαγκουρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου