Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΚΑΓΟΥΡΑ VOL.2



Συνεχίζουμε την πολύ ωραία διατριβή μας στο θέμα...
21. O Μ Κάγκουρας = Συνήθως κυκλοφορεί με 4πορτη Ε36 της κακιάς ώρας, πάντα 1600 (εφόσον το 1500 σταμάτησε στις Ε21), φοράει καθρεφτάκια Μ3, ζάντες 22,5 ιντσών με αποτέλεσμα να μη φορτώνει τις 4 από τις 5 σχέσεις του κιβωτίου, ενίοτε φοράει ψεύτικο δισκόφρενο πίσω με τρυπούλες κλπ, τελικό από αεροπλανοφόρο, σηματάκια Μ παντού (το 316 έχει πάρει πόδι προ πολλού) και τελευταία είναι πολύ της μόδας κάτι ψευτοξένον διάφανα εμπρός φώτα… Επίσης ο οδηγός 9/10 περιπτώσεις υποφέρει κατά την οδήγηση από την τριβή τιμονιού/μπάκας.
22. O 4κίνητος κάγκουρας = Ψηλωμένο Wrangler όσο δεν πάει άλλο, αναπνευστήρας, χωμάτινα λάστιχα, προφυλακτήρες με συρματόσχοινο, φώτα παντού και pda navigation για να μή χάνεται στα στενάκια του Κολωνακίου και της Κιφησιάς. Βλέπει χώμα όταν κατά τη διάρκεια παρκαρίσματος στα παραπάνω μέρη, κάποιος τροχός πέσει μέσα σε ζαρντινιέρα ή δέντρο στο πεζοδρόμιο…
23. O Cabrio Κάγκουρας = Εφαρμόζει την γυναικεία τεχνική “τονίζω ότι έχω-κρύβω ότι δεν έχω”, κυκλοφορεί όλες τις ώρες ξεσκέπαστος π.χ. 13:00 το μεσημέρι (120c υπό σκιά), σε μέρη που υπάρχουν θυληκά, κρεμόμενος από την πόρτα του οδηγού. Αν προσέξετε καλά, θα παρατηρήσετε τα ίχνη από σάλια που αφήνει πίσω του το αυτοκίνητο. Ορισμένες φορές
24. O Fashion Καγκουρας = Τυπος που ενω εχει yugo 45 κυκλοφορει παντα με μουκαμισα Ferrari και μπλουζακια απο Drift Clubs. Συνηθιζει να εχει κρεμασμενα στα κλειδια του και replica κλειδια απο Ferrari / Porche κτλ…
25. Ο Alfisti Καγκουρας = Ποσταρει στο Kangooroland εικονες απο κωλοφτιαγμενες alfa που κατα βαθος του αρεσουν και περιμενει τα σχολια των αλλων για να δει τι ειναι αποδεκτο ως καγκουρια και τι οχι…

26. Ο καγκουράκος = ο κάγκουρας στο ξεκίνημα της καριέρας του. Ζηλεύει όλα τα προαναφερθέντα είδη και έχει μόλις ξεκινήσει να σακατεύει το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να είναι εντελώς μαμά, με μία ή δύο καγκούρικες λεπτομέρειες. Οδηγεί VW Golf IV 1.4 5πορτο (της μαμάς του) με τάσια, aftermarket προβολάκια ομίχλης με γραμμή απευθείας από τη μπαταρία για να είναι μονίμως αναμμένα (καγκουριά stage 1) και ένα πελώριο μπουρί σόμπας από το τελικό και πίσω (stage 2). Το αμάξι δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ άλλο πάνω. Θέλει να μαζέψει λεφτά για να γίνει full time κάγκουρας κάποτε.
27. Ο Pai Mei κάγκουρας = είναι παλιός κάγκουρας με χρόνια εμπειρίας. Σπάει τα παπάρια των φίλων του (βλέπε ακριβώς από πάνω “καγκουράκος”) για να γίνουν σαν κι αυτόν όταν μεγαλώσουν. Ο καγκουράκος τον έχει θεό, είναι ο Master του, ο Sensei, ο δάσκαλος που γνωρίζει άριστα την τεχνική των 5 σημείων: εξάτμιση, λαμπάκια, body kit, χαμήλωμα, ICE.
28. O Kangoorator = Ιδιοκτητης καταστηματος που ειδικευεται στις εφαρμογες αφτου του ειδους.. Συνηθως εξω απο το μαγαζι εχει και το αναλογο Καγκουρογκαζο, το οποιο ειναι και τοπος προσκυνηματος για του απανταχου καγκουρες.
29. Ο Πάπιας = είναι αυτός προς τιμήν του οποίου δημιουργήθηκε ο λέξη κάγκουρας. Οδηγεί στρογγυλοφάναρο 6βολτο παπί ή 12βολτο GLX, χωρίς ποδιά για να χωράει το καρμπιρατέρ από φρεγάτα που έχει βάλει στο καημένο μοτέρ των 49 ή 72 κυβικών. Βαμμένο μωβ ελεκτρίκ ή πράσινο λαχανί με στρας. Οι πιο γενναίοι το κάνουν 80άρι, αφήνοντας φυσικά τα φρένα μαμά (και μετά ψάχνουν για κολώνα μπας και σταματήσουν). Εξάτμιση “Mitsaras Sport Exhaust” που κάνει θόρυβο όσο 100 αλυσοπρίονα στις ροπές τους, με κλαπέτο που βουλώνει όμως όταν περνάει από μπλόκα. Οδηγεί με το αριστερό χέρι ανάμεσα στα σκέλια για να μην παγώνουν τ’@@ του και ακουμπάει στα μαρσπιέ με τις φτέρνες, ώστε η μύτη του παπουτσιού να ξύνει άσφαλτο. Απαντάται σε περιοχές Φοίνικα Θεσ/νίκης, Ζεφύρι, Μπουρνάζι, Λούτσα-Σπάτα-Κορωπί-το-καλύτερο-παπί. Περπατάει “ντόινγκ-ντόινγκ” στις μύτες των ποδιών, εξ ου και η ονομασία “Κάγκουρας” που όλοι χρησιμοποιούμε σήμερα.
30. Wannabe ή επίδοξος κάγκουρας = αυτός που δεν έχει αρχίσει ακόμα αλλά σκοπεύει σύντομα να αρχίσει το καγκούρεμα. Προς το παρόν ενημερώνεται απο σχετικά περιοδικά
31. Ο ταριφοκάγκουρας = οδηγει συνήθως μερκέντα ή skoda. Παντα καλογυαλισμένος, με 19΄΄+ ζαντολάστιχα. Πίσω απο το αυτοκίνητο υπάρχουν τα απαραιτητα διακριτικα ΑΜG,ABT etc, και το αυτοκινητο περιμετρικα εχει κολλημενα bumper protectors με φωσφοριζε πλαστικά. Συνήθως βριζει τα ιταλικα αυτοκινητα, οδηγει με 4η και 40 χλμ και σου πρίζει τα @@ μεχρι να φτασεις στον προορισμο σου σχετικα με τις ερωτικες επιτυχιες του (σπανιο ειδος αυτος που εχει παει στην Αννιτα 1-2 φορες σαν ταλεντο) .Απαραιτητη φωτο μεσα “μπαμπα μην τρεχεις”
32. O Διεθνής κάγκουρας = Οδηγεί συνήθως stationwagon ή σέρνει τροχόσπιτο και έχει γεμίσει πόρτες-παράθυρα από αυτοκολλητάκια των μερών που έχει επισκεφθεί…
33. H Kαγκουρίνα = Επειδή η καγκουριά δεν έχει γένος, κοπέλα συνήθως με cincue, sei, saxorallo, βαμένο σε κιτρινάκι, ροζάκι, κοκκινάκι με αρκουδάκια, αυτοκολλητάκια κλπ παραφερνάλια που διανέμοντε δωρεάν με την super κατερίνα, το cosmopolitan κ.α. καγκουρίνικα περιδοδικά….
34. Κάγκουρας ο πλατύπους aka Ελεφαντοκάγκουρας = Φοράει ελαστικά 285/30/16 σε αμάξι που μαμά διάσταση βγαίνει μέχρι 175/65/14. Απαραίτητη μοντίφα το κόψιμο φτερού-θόλου ή αντικατάσταση με πολυεστερικά.
35. Ο αμπραγιαζοκαγκουρας = Αυτος που τουλαχιστον μια φορα το μηνα παει για αλλαγη δισκων, μιας και απο τα πολλα αμπραγιαριζματα εξω απο καφετεριες, το αμαξι μπατιναρει συνεχως… Απαραιτητο και εδω εξαρτημα φυσικα, η hand made εξατμιση και αυτοκολλητο “Θεοφιλος”…
36. Κάγκουρας με ουρά aka Κάγκουρας ο κωλοτρίφτης = Εξοπλισμένος με κοτσαδόρο χωρίς όμως να έχει τρέιλερ ή βάρκα. Απαραίτητο αξεσουάρ για το παρκάρισμα διότι ο δικός του προφυλακτήρας δεν πρέπει να χαλάσει. Στους μπροστινούς προφυλακτήρες συνήθως bumper protectors. Οι πιο “ψαγμένοι″ κάγκουρες του είδους φορούν “κομμένο” μπαλάκι του τέννις πάνω στον κοτσαδόρο.
37. Κάγκουρας ο βρωμύλος aka Κάγκουρας ο Τεξανός aka Κάγκουρας ο Τέλης = Το πιο οκνό είδος κάγκουρα. Το αυτοκίνητο είναι θεοβρώμικο και στο παρμπριζ βρίσκονται κολλημμένα σε παράταξη (όχι απαραίτητα σε σειρά ή ευθυγραμμισμένα) τα σήματα τελών κυκλοφορίας από το 1986 μέχρι το 2006.
38. Κάγκουρας F/L = Βαμμένοι προφυλακτήρες και μαρσπιέδες όπως στην επόμενη f/l έκδοση, αυτός όμως έχει την αρχική. Οι θρασύτεροι καγκουρες του είδους έχουν αντικαταστήσει και τους προφυλακτήρες με αυτούς της F/L έκδοσης και έχουν επίσης βάλει και τα ανάλογα διακριτικά πίσω ή στο πλάι.
39. polyester etc Κάγκουρας = Ο καγκουρας που εχει πλεον αφαιρεσει το δικαιωμα απο το car του να πιανει πανω μαγνητης.Spoiler εκχιονιστικου και αεροτομη απο EVO απαραιτητα,τα υπολοιπα αντικατασταση με πλαστικο η πολυεστερα.αεραγωγους απο F40 και φαναρια απο ασχετο αυτοκινητο…
40. Ο Αρχίδιανεν = Συνήθως οδηγεί saxo ή rally. Τιμόνι momo, ένα μόνο bucket κάθισμα (του συνοδηγού είναι το κανονικό), τα πίσω ή στη θέση τους ή βγαλμένα εντελώς, πεταλιέρα αλουμινίου, πίσω ζώνες πιασμένες στο κάτω μέρος των εμπρός καθισμάτων (οπτικό roll cage), στήλη με χορηγούς στην πόρτα του οδηγού, μπουρί χαλυβουργικής αντί για εξάτμιση, κολώνα με barόμετρο, βολτόμετρο, κλανίμετρο, ζάντα ΟΖ άσπρη, πλαίσιο πινακίδας BurnOut Outlawz Street Mag και ύφος δέκα καρδιναλίων. Ξεφυτρώνει στο Acropolis.
41. Ο ανυποψίαστος γονέας = Μπαμπάς / μαμά που με άγχος αλλά και περηφάνια οδηγούν το αμάξι του κανακάρη γιατί το δικό τους είναι στο συνεργείο και θέλουν να πάνε για ψώνια στον ΑΒ. Δεν καταλαβαίνουν γιατί όταν περνούν πάνω από κέρμα νιώθουν την αξία του στη μέση τους και γιατί έχουν μερική απώλεια ακοής μετά τη σύντομη βόλτα. Τα ψώνια μπαίνουν πάντα στο πίσω κάθισμα γιατί στο χώρο αποσκευών υπάρχει “η μούζικα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου