Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗΣ ΥΦΑΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...



Το Great Barrier Reef (Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος) είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο. Απαρτίζεται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά, και...
εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 2.600 χιλιόμετρων σε μία θαλάσσια περιοχή έκτασης περίπου 344.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Βρίσκεται στη Θάλασσα των Κοραλλιών, έξω από τις ακτές του Κουίνσλαντ της βορειοανατολικής Αυστραλίας


Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι τόσο μεγάλος που μπορείς να τον δεις από το διάστημα. Είναι σημαντική πηγή βιοποικιλότητας και αποτελεί από το 1981 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ένα μεγάλος μέρος του οικοσυστήματος του είναι υπό προστασία. Η κατάχρηση της περιοχής από τον άνθρωπο καθώς και οι καταστροφικές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην περιοχή, έχουν οδηγήσει στη λήψη μέτρων για την προστασία του υφάλου και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας που φιλοξενεί.

Το Great Barrier Reef είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός των τουριστών, και εκεί στηρίζεται κυρίως η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου