Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΤΑ CHAT APPS ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ SMS ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ!


Ένα σημαντικό στοιχείο προέκυψε από έρευνα της Informa για λογαριασμό των Financial Times. Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, οι εφαρμογές για chatting που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια την εμφάνιση τους στα κινητά μας τηλέφωνα (κυρίως στα smartphones), όπως για παράδειγμα το WhatsApp, το Viber και το iMessage της Apple, ξεπέρασαν σε χρήση το «παραδοσιακό» SMS, όσον αφορά το συνολικό αριθμό των μηνυμάτων που εστάλησαν.

Έτσι, η έρευνα της Informa έδειξε πως στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο συνολικός αριθμός των μηνυμάτων που στέλνονταν σε καθημερινή βάση μέσω τέτοιου τύπου εφαρμογών ξεπέρασε τον αντίστοιχο για τα SMS (19 δισ. έναντι 17,6 δισ.), με τα μηνύματα από τα chatting apps να αναμένεται πως θα διπλασιαστούν και θα φτάσουν ακόμη και τα 41 δισεκατομμύρια για το 2013 (αλλά και τα 50 δισ. το 2014), αριθμός διπλάσιος από τον προβλεπόμενο για τα σύντομα γραπτά μηνύματα. Η προαναφερθείσα πρόβλεψη δεν δείχνει καθόλου απίθανη, μιας και το WhatsApp ανέφερε πως την τελευταία ημέρα του 2012 επεξεργάστηκε 18 δισεκατομμύρια μηνύματα. Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται μικρή άνοδος και για τα SMS, φτάνοντας το 21 δισ. μέσα στην επόμενη χρονιά.

Εντούτοις, τα SMS εξακολουθούν να κατέχουν την πρώτη θέση όσον αφορά τον συνολικό αριθμό χρηστών, με την Informa να αναμένει πως τα έσοδα από την συγκεκριμένη υπηρεσία για τους παρόχους θα φτάσουν φέτος τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια. Η έρευνα κατέληξε πως το 2012 υπήρξαν 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες SMS, με τον αντίστοιχο αριθμό για τα chat apps να φτάνει στα 586,3 εκατομμύρια, λαμβάνοντας όμως υπόψιν μόνο τους χρήστες των WhatsApp, BlackBerry Messenger, Viber, Nimbuzz, Apple’s iMessage και KakaoTalk

Η στροφή των χρηστών προς δωρεάν υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων φαίνεται πως θα εξακολουθήσει να ανησυχεί τους παρόχους, κάτι που φαίνεται πως δεν απασχολεί την Neelie Kroes, Επίτροπο της ΕΕ και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα ψηφιακής ατζέντας, η οποία ανέφερε στο Twitter πως «είναι επίσημο. Οι εφαρμογές chat ξεπέρασαν παγκοσμίως τα SMS. Η αγελάδα μετρητών πεθαίνει. Ώρα για τους παρόχους να ξυπνήσουν και να μυρίσουν τον καφέ με άρωμα δεδομένων.» 

Ποια η άποψη σας για την «μάχη» μεταξύ chat apps και SMS;



Πηγή: http://techinpro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου